Veilingen

Onze laatste grote veiling heeft plaats gevonden in 2018. 
We zijn niet in de fysieke- noch personele gelegenheid een grote veiling voor te bereiden.  Er is ook dit jaar,2024, helaas geen grote veiling.

De veilingen die wij wel houden zijn de maandveilingen op de verenigingsavonden de tweede maandagavond, in de maanden januari tot en met mei en september tot en met december. Kijken van 19.30 uur tot start van de veiling rond 21.30 uur. We bieden over het algemeen tussen de 100 en 150 kavels aan afhankelijk van de aanlevering. Om iedereen de gelegenheid te geven in te zenden hebben we leden beperkt tot het inleveren van 25 kavels. per veiling. Omdat de veilingmeester kleiner is behuisd en geen ruimte heeft om een groot aantal stockboeken en albums op te slaan is het aantal stockboeken en albums tot 5 beperkt.

Inzetten van kavels met een goede kwaliteit tegen een goede prijs vergroot de kans op verkoop. Een goede inzetprijs is rond de 10% van de catalogusprijs voor losse nummers en series. Voor stockboeken en albums met restverzamelingen rond de 5%. Oud en daardoor zeldzamer materiaal met een goede kwaliteit gaat over het algemeen voor meer verkocht worden. Een goed omschrijving van het aangeboden kavel verhoogt de verkoopkans. Inlichtingen over het inzenden zijn bij de veilingmeester te krijgen.

Inzetten voor bod kan ook. De veilingmeester start dan met 1 euro en de prijs gaat met 1 euro omhoog tot er 1 bieder overblijft.

Ook veilen bij afslag behoort tot de mogelijkheden. De prijs loopt dan terug tot de eerste zijn biednummer opsteekt. Wanneer 2 bieders of meer het biednummer tegelijkertijd opsteken loopt de prijs weer met een euro omhoog tot er 1 bieder overblijft.